2015. máj 27.

Sóból is megárt a sok! – 9. kihívás

írta: egeszseg.hu
Sóból is megárt a sok! – 9. kihívás

Mi most jól be vagyunk ám sózva! Mert a következő feladatnak nem kisebb a tétje, minthogy ti ne legyetek besózva! Mire is gondolunk? Már itt is van.

Hogy mi is az, amivel jobbá tehetitek saját magatok és környezetetek életét?

A képlet egyszerű: No NaCl!  Azaz mondjatok nemet a „fehér porra”! :)  

A heti feladat két összetevőből áll, először is készítsetek egy ételt, lehetőleg minél kevesebb sóval! Persze jó kérdés, hogy mit fog szólni akkor a mesebeli király? Megnyugtatunk titeket, ha ügyesek vagytok, elégedett lesz. A sót ugyanis tetszés szerinti, lehetőleg friss fűszernövény(ekk)el tudjátok helyettesíteni. Tehát irány a piac, a kert, az árokpart és a Michelin csillag! :) Főzzetek ki valami jót! Ugye, hogy jól kifőztük?

Eheti virtuális egészséginspirációnknak van egy szorgalmi része is. Akkor lehettek igazán hatékonyak, ha környezetetek is értesül arról, hogy a só nem jó.

Kerítsétek hatalmatokba a menza, a munkahelyi étkezde, a közösségi étkező, kifőzde, főzelékes vagy söntés stb. sótartóját és gondoskodjatok róla, hogy aki használja, ahhoz eljusson az információ: a túlzott sófogyasztás nem segíti a hosszú élet titkának megfejtésében az illetőt.

Ha megvagytok, nincsen másra szükség, csak fotó vagy videó dokumentációra, illetve a receptre.

Indulhat a show!

no_9.jpg

Szólj hozzá

a játék