2015. júl 14.

Receptúra - Sóból is megárt a sok!

írta: egeszseg.hu
Receptúra - Sóból is megárt a sok!

Ötös fogat

Íme az öt legjobb (szinte) sótlan receptúra, nemcsak sótlanoknak! A győztes kilétéről még nem rántjuk a leplet, így szigorúan ABC sorrendben kapjátok a recepteket. 

1, Csinos Csipet Csapatdia1_3.JPG

dia2_3.JPG

dia3_3.JPG

dia4_3.JPG

 

2, EGYségben az erő

dia2_4.JPG

dia3_4.JPG

dia5_3.JPG

dia6_3.JPG

dia7_3.JPG

 

3, Kerge Mókusok

Kerge Mókusok sószegény finom ebédje

Hozzávalók

  • csirkemell, rizs, zöldség mix (borsó, sárgarépa, kukorica, karfiol
  • ízesítők: őrölt babérlevél, oliva olaj, zöldfűszerek (petrezselyem, bazsalikom, koriander)

A csirkemellet serpenyőben egy kevés oliván meggrillezem. Friss zöldfűszereket (ízlés szerint petrezselymet, koriander levelet, bazsalikomot, stb…) a használt serpenyőnkben picit megfuttatjuk és a grillezett csirkehúsra tesszük. Eddig semmi só.

A rizst megfőzzük. A főzőlébe darált babérlevelet teszünk ízesítőnek. (Véletlenül mellényúltam a boltban és egész helyett darált babérlevelet vettem. Mivel kidobni nem akartam rizs főzőlevébe tettem bele….és lám akkor jött a csoda…..fantasztikus ízt kölcsönzött a rizsnek, és egyáltalán nem hiányzott a só.) Tehát még mindig semmi só.

A zöldségeket gőz fölött megpároljuk és az ízes rizshez keverjük.

Jó étvágyat!

k_1.jpg

 

4, MóQs Care-ék

Sültcsirkecomb burgonyapürével (szigorúan só nélkül)

Hozzávalók:

  • csirkecombok
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • étkezési paprika
  • kaliforniai paprika
  • sárgarépa
  • paradicsom
  • sárgaburgonya

Fűszerek:

  • bors
  • borsikafű
  • majoranna
  • petrezselyem

Abszolút sómentes, a hozzávalók mennyisége éhes szájak számának arányában növelendő, az arányok a képek alapján elleshetők. :P

A sütőben készül, jénai tálban, illetve sütőfóliával lefedve minden hozzávalót kb. 45 percig sütve (az időt a sütő teljesítménye befolyásolhatja jelentősen), majd ezután a sütőfóliát eltávolítjuk a tetejéről és a krumplit, valamint a répát kivesszük, azokat pépesítjük és elkészítjük belőle a burgonyapürét. A többit vissza tehetjük tovább pirulni. Ha már jók az illatok és szépen megpirultak a combok akkor kivesszük és tálalhatjuk a kész ételt. Ízesítésként, ill. díszítésként majorannát tehetünk az ételre.
Jó étvágyat kívánunk!

5, Sugarfreebabes n’ Boys

sugarfree_babes_and_boys1-page-001.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-002.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-003.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-004.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-005.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-006.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-007.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-008.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-009.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-010.jpg

sugarfree_babes_and_boys1-page-011.jpg

 

Szólj hozzá

a játék