Receptúra - Sóból is megárt a sok!
Ötös fogat
Íme az öt legjobb (szinte) sótlan receptúra, nemcsak sótlanoknak! A győztes kilétéről még nem rántjuk a leplet, így szigorúan ABC sorrendben kapjátok a recepteket.
1, Csinos Csipet Csapat
2, EGYségben az erő
3, Kerge Mókusok
Kerge Mókusok sószegény finom ebédje
Hozzávalók:
- csirkemell, rizs, zöldség mix (borsó, sárgarépa, kukorica, karfiol
- ízesítők: őrölt babérlevél, oliva olaj, zöldfűszerek (petrezselyem, bazsalikom, koriander)
A csirkemellet serpenyőben egy kevés oliván meggrillezem. Friss zöldfűszereket (ízlés szerint petrezselymet, koriander levelet, bazsalikomot, stb…) a használt serpenyőnkben picit megfuttatjuk és a grillezett csirkehúsra tesszük. Eddig semmi só.
A rizst megfőzzük. A főzőlébe darált babérlevelet teszünk ízesítőnek. (Véletlenül mellényúltam a boltban és egész helyett darált babérlevelet vettem. Mivel kidobni nem akartam rizs főzőlevébe tettem bele….és lám akkor jött a csoda…..fantasztikus ízt kölcsönzött a rizsnek, és egyáltalán nem hiányzott a só.) Tehát még mindig semmi só.
A zöldségeket gőz fölött megpároljuk és az ízes rizshez keverjük.
Jó étvágyat!
4, MóQs Care-ék
Sültcsirkecomb burgonyapürével (szigorúan só nélkül)
Hozzávalók:
- csirkecombok
- vöröshagyma
- fokhagyma
- étkezési paprika
- kaliforniai paprika
- sárgarépa
- paradicsom
- sárgaburgonya
Fűszerek:
- bors
- borsikafű
- majoranna
- petrezselyem
Abszolút sómentes, a hozzávalók mennyisége éhes szájak számának arányában növelendő, az arányok a képek alapján elleshetők. :P
A sütőben készül, jénai tálban, illetve sütőfóliával lefedve minden hozzávalót kb. 45 percig sütve (az időt a sütő teljesítménye befolyásolhatja jelentősen), majd ezután a sütőfóliát eltávolítjuk a tetejéről és a krumplit, valamint a répát kivesszük, azokat pépesítjük és elkészítjük belőle a burgonyapürét. A többit vissza tehetjük tovább pirulni. Ha már jók az illatok és szépen megpirultak a combok akkor kivesszük és tálalhatjuk a kész ételt. Ízesítésként, ill. díszítésként majorannát tehetünk az ételre.
Jó étvágyat kívánunk!
5, Sugarfreebabes n’ Boys