2015. ápr 29.

A zöldség nemcsak a kecskéké!– 5. kihívás

írta: egeszseg.hu
A zöldség nemcsak a kecskéké!– 5. kihívás

„Minek egyek annyi zöldséget, mi vagyok én, kecske!?” Biztosan mindannyian hallottátok már valakitől ezt a tételmondatot. Persze mindannyian tudjuk, hogy ez egy hatalmas blődség, s manapság már legtöbbször viccként hangzik el. De valójában eszünk elég zöldséget? A válasz legtöbbünknél valószínűleg egyértelműen NEM.

Hazánkban ugyanis az átlagos gyümölcs- és zöldségbevitel nem éri el az ajánlott mennyiség felét sem, pedig ideális esetben ez teljesíthető cél, ha minden étkezésben - legalább háromszor egy nap - van zöldség vagy gyümölcs.

Na, ezért gondoltuk, hogy a káposzta torzsájába nehéz fába vágjuk fejszénket és ráveszünk titeket, hogy egyetek minél több zöldséget.

Máris itt a kihívás!

Állítsatok össze olyan 3 napos menüsort, amelyben minden étkezésben szerepel - lehetőleg minél többször friss és nyers formában - zöldség és/vagy gyümölcs. Ne felejtsétek, napi ötszöri étkezést vegyetek alapul, ne maradjon ki a tízórai és az uzsonna sem.

Nem kell aggódni, nem tudtok nagyot hibázni, mert velünk van dietetikus szakértőnk is, aki majd megnézi menüiteket, ha pedig valami nagyon nem odaillőt lát, jelezzük majd nektek!

Szigorú Ítészünk kiválasztja majd a legjobb menüsorokat, amelyből egyet különdíjban részesítünk.

Fontos, hogy a beküldött dokumentumok elnevezésében szerepeljen a csapatotok neve is.

Határidő a szokásos: következő kedd, éjfél.

Ahogyan a leghíresebb magyar kecske, Mekk Mester, neves egyetemes ezermester mondaná: Receptre fel!

no_5.jpg

 

Szólj hozzá

a játék