2015. jún 11.

Receptúra: a zöldség nemcsak a kecskéké - ötösfogat

írta: egeszseg.hu
Receptúra: a zöldség nemcsak a kecskéké - ötösfogat

Receptúra bejegyzésünkben megírtuk a zöldséges menüsor győzteseit, már azt is tudjátok, hogy az Egészségkontrolling csapat került a dobogó legfelső fokára és onnan szívják a magaslati levegőt. Most lássuk a legjobb ötös többi tagját is. 

T-vitamin


Reggeli

Buggyantott tojás spenóttal

Hozzávalók

1- 2 db tojás
1 teáskanál ecet
1 nagy marék friss spenót
citromlé az ízesítéshez
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér

t-vitamin.jpg

Elkészítés:

1. Forraljunk fel vizet egy lábasban. A feltett vízbe tegyünk egy teáskanál ecetet.
2. Egy kis tálkában törjük fel a tojásokat, majd óvatosan csusszantsuk bele a felforrt vízbe. Ne aggódjunk, az ecetnek köszönhetően nem fog szétesni, és a végén gyönyörű buggyantott tojásokat fogunk kapni.
3. Főzzük a tojást kb. 5 percig.
4. Közben mossuk meg a friss spenótot, és kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyérszeletet.
5. Miután a tojás elkészült, egy lapos kanállal óvatosan emeljük ki a forró vízből, majd helyezzük a tányéron előkészített pirítósra. Sózzuk-borsozzuk, tegyük szépen mellé a spenótot, majd locsoljuk meg némi friss citromlével.

Tízórai

Marék frissen kockázott gyümölcs

Ebéd

Reszelt karalábé leves

Hozzávalók:

1 nagy karalábé
1 répa
1 hagyma
1 kis zeller
2 tojás sárgája
1 doboz tejföl (25% zsírtartalmú)

t-vitamin3.jpg

Elkészítés:

1. A karalábét, a répát és a zellert nagyobb darabokra reszeljük le. A hagymát felaprítjuk.
2. A répát jól megdinszteljük, hozzáadjuk a karalábét, a zellert és a hagymát.
3. Vízzel felöntjük és főni hagyjuk. Én tettem hozzá egy kis ételízesítőt is és természetesen sót.
4. Amikor a karlábé megfőtt, a tojás sárgákat egy tálban összekeverjük a tejföllel, ehhez hozzákeverünk egy kis forró levest, majd az egész levest a tálba öntjük.

Csirkés tortilla

Hozzávalók:

15 dkg liszt
csipet só
2 evk. olaj
1 dl víz
1/4 csomag sütőpor
20 dkg csirkemell
tárkony
1 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomszósz
bazsalikom
oreganó
zsálya
bors
salátakeverék
reszelt sajt

t-vitamin4.jpg

Elkészítés:

1. A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
2. A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük és kisütjük.
3. A paradicsomszószt felfőzzük aprított fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, zsályával. Reszelünk bele kb. 2 dkg sajtot és tovább főzzük, amíg el nem olvad benne.
4. A tésztát 4 felé szedjük, gombóccá formázzuk és kb. 15-20 cm átmérőjűre kinyújtjuk. Vaslapon, vagy öntöttvas serpenyőben olaj nélkül lesütjük mindkét oldalát.

Uzsonna

1 alma sajttal

Vacsora

Brokkoli besamellel és sajttal

Hozzávalók:

80 dkg brokkoli 
3 ek. vaj 
1 dl száraz fehérbor 
1 db hagyma 
1 gerezd fokhagyma 
5-6 dl tej 
2 ek. liszt (púpozott) 
20 dkg trappista sajt reszelve 
1 csokor friss, aprított
petrezselyemzöld 
őrölt bors 
só 
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1.A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 10-15 percig főzzük.
2.Közben a vajon a hagymát megfuttatjuk. Amikor üvegesedni kezd, hozzáadunk egy kis bort, és megfőzzük a hagymát, így sokkal könnyebb lesz az étel. Ha a bor elfőtt, rászórjuk a lisztet, majd rátesszük a préselt fokhagymát, és ha átforrósodott, akkor felöntjük a maradék borral; ha azt felvette a liszt, akkor elkezdjük a tejet hozzá önteni. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, őrölt borssal. Ha az összes tejet a mártás magába szívta, és nagyon sűrű, akkor tejjel lehet hígítani tejfölsűrűségűre.
3.A megfőtt brokkolit leszűrjük. Egy magas falú tepsit, ha nem teflonos, akkor kivajazunk. A tepsibe rakjuk a brokkolit, a mártáshoz hozzákeverjük a reszelt sajtot, és a brokkolira öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a tetején a mártás el nem kezd szépen barnulni.

PI-M TEAM étrend


Reggeli

zabkása reszelt almával, fahéjjal, vörös áfonyával

Tízórai

nyers répa csíkok „egészséges” mártogatóssal

pi-m_team.jpg
Ebéd

párolt hal görögsalátával, polentával

Uzsonna

1 db. banán

Vacsora

Rántott tök, v. cukkini párolt rizs / light majonézzel / káposztasalátával

Haller csapat

 

Reggeli

tonhal saláta friss zöldséggel, narancslé, banán

Tízórai

sajt, paradicsom

haller_csapat.jpg

Ebéd

joghurtos karalábé leves, grillezett csirkemell póréhagymás rizzsel, uborkasaláta, csoki puding eperrel

Uzsonna

sárgadinnye, eper

Vacsora

cukkinis –gombás csirkemell

 

Sugarfreebabes n’ Boys

sugarfree_babes_n_boys-page-003.jpgsugarfree_babes_n_boys-page-004.jpgsugarfree_babes_n_boys-page-005.jpgsugarfree_babes_n_boys-page-006.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

a játék