2015. máj 19.

Tudástár: Tudod, hogy milyen mértékű stressz ér?

írta: egeszseg.hu
Tudástár: Tudod, hogy milyen mértékű stressz ér?

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel azzal kapcsolatban, hogy megtudd, milyen mértékű munkahelyi stressz ért téged, akkor ez a Te posztod.

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatói „Munkahelyi stressz vizsgálata a magyar munkavállalók körében” címmel országos felmérést indítottak. A kutatás célja volt, hogy átfogó vizsgálat keretében azonosítsák a munkahelyi kockázati tényezőket és védőfaktorokat. Az online alapú munkahelyi stressz kérdőív egy nemzetközileg is elismert felmérés továbbfejlesztett változata, amelynek célja a munkahelyi pszichoszociális kockázat és az azzal összefüggésbe hozható leggyakoribb pszichés tünetek (például a kiégés, a stressz, vagy az alvászavar) felmérése, értékelése.

stress2.jpg

A SE Magatartástudományi Intézet Munkahelyi Stressz Kutatócsoportjának kérdőíve elérhető a www.munkahelyistresszkerdoiv.hu linken. Ugorjatok át az oldalra, érdemes megnézni.

A kutatás elősegíti a foglalkozás-egészségügyi és munkavédelmi szakemberek, valamint a munkáltatók számára a kockázatcsökkentő beavatkozások tervezését és megvalósítását.

A felhasználóbarát anonim kérdőív azonnali visszajelzést ad a kitöltőknek, akik megtudhatják, hogy egyéni eredményeik hogyan viszonyulnak az országos és az ágazati átlaghoz, illetve, hogy stressz-szintjük, valamint stresszel összefüggésbe hozható testi tüneteik mekkora kockázatot jelentenek számukra.

Szólj hozzá

stressz lelki egészség