2015. már 10.

Játékszabály

írta: egeszseg.hu
Játékszabály

Jobb közérzet, motiváció, inspiráció az egészségtudatosabb élethez – ez csak néhány dolog, amit nyerhettek, ha részt vesztek az „Egészségedre - Mókuskerék helyett” címen futó ingyenes programunkban. Olvassátok el a játékszabályt, regisztráljatok, és játszatok velünk!

Kihívások

A programban kihívásnak nevezzük azokat a feladatokat, amelyek a csapatoknak kell teljesíteniük. Két típust különítünk el: heti, illetve havi kihívásokat. A heti kihívások a mozgással és a táplálkozással kapcsolatos feladatokat tartalmazzák, míg a havi feladatoknál előkerülnek a lelki egészséggel kapcsolatos feladatok is.

Heti kihívások:

Hétről hétre olyan apró, szórakoztató, a mindennapokba könnyen beépíthető kihívásokat kapnak a résztvevők, amelyek mozgásra és egészségesebb táplálkozásra ösztönöznek.

Például:

„Mítingelj, telefonálj sétálva!” A héten igyekezzetek állva vagy sétálva megtartani a találkozóitokat vagy álljatok fel és sétáljatok, valahányszor telefonáltok. Az épületben lévő munkatársakat pedig telefon helyett személyesen keressétek fel.

„Motiváld képekkel a munkatársaidat!” Készítsetek olyan képet, rajzot, infografikát, montázst, amelyet a munkahelyi étkezőbe vagy büfé közelébe kitéve, az egészséges táplálkozásra ösztönzi a többi kollégát. Küldjetek nekünk erről fotósorozatot.

A csapatok szerdánként heti kihívásokat kapnak, amelyeket a következő hét kedd éjfélig kell teljesíteniük.

Az első heti feladatot április 1-én kapják a csapatok, az utolsót pedig június 24-én.

Minden heti kihíváshoz meghatározzuk a teljesítés módját (például fotó, videó, rövid leírás stb.)

A programban való részvétel akkor tekinthető sikeresnek, ha a csapatok a heti kihívásokból több mint tízet teljesítenek.

Havi kihívások:

A havi kihívásoknál egy extra, kicsit több előkészületet igénylő feladatokra számíthatnak a résztvevők a lelki egészség, a mozgás, illetve az egészséges táplálkozás területéről.

Például:

"Egészséges ebéd" Szerezzétek meg a menzának a következő heti menüsorát. Nézzétek át a választékot, és a fogások felhasználásával minden napra állítsatok össze egy zsírszegény, egészséges ebédvariációt (törekedjetek a változatosságra, ne minden nap párolt zöldség legyen). Ha szükséges, egészítsétek ki vagy módosítsák a kínált fogásokat. Várjuk a kreatív összeállításaitokat emailben

"Házi bajnokság" Fontos az egészséges versenyszellem! Szervezzetek házi bajnokságot vagy kupát egymás között. Minél többen vagytok, annál jobb. Hogy milyen sport legyen? Azt rátok bízzuk! Küldjetek nekünk képeket, eredményeket, fotót a dobogósokról stb.

A csapatok minden hónap elején értesítést kapnak arról, hogy milyen havi feladatok közül választhatnak. Minden esetben három feladat érezik, a csapatoknak pedig minimum egyet teljesíteniük kell. A havi kihívásokhoz is meghatározzuk a teljesítés módját (például fotó, videó, rövid leírás stb.)

Értesítés és teljesítés:

A kihívásokat minden alkalommal közzétesszük a mokuskerekhelyet.blog.hu oldalon, a program Facebook-felületén, illetve elektronikus formában elküldjük a csapatkapitánynak is.

A kihívások teljesítését a csapatoknak e-mailben, a mokuskerekhelyett@egeszseg.hu címre kell elküldeniük. Heti kihívások esetén a következő héten kedd éjfélig, a havi kihívásoknál a hónap utolsó napján éjfélig.A programban való részvétel egy csapat esetében akkor tekinthető sikeresnek, ha a heti kihívásokból több mint tízet - tehát a feladatok 80 százalékát -, illetve a havi kihívásokból legalább minden hónapban legalább egyet teljesít.

kocka.jpg

Mik vannak még a programban?

A program első hetében egy (tényleg) rövid egészségmagatartás kérdőívet töltenek ki a résztvevők, amely alapján célzott, szűréssekkel kapcsolatos információkhoz juthatnak. A dohányosok online leszokás támogató programban vehetnek részt.

Ki jelentkezhet?

Bárki, aki szeretne kicsit egészségesebben élni vagy kíváncsi, milyen egyszerű lépésekkel javíthat a közérzetén. 3-7 fős munkahelyi csapatok jelentkezését várjuk. Egy cégtől bármennyi csapat jelentkezhet, a lényeg, hogy legalább 3, de maximum 7 főből álljon.

Mit lehet nyerni?

Elsősorban jobb közérzetet, motivációt, inspirációt az egészségtudatosabb élethez, közösségi élményeket, csapatszellemet. Ígérjük, a program csapatépítésnek sem utolsó!

Emellett a programban sikeresen teljesítő csapatok oklevelet kapnak és a program során különdíjakat is osztunk majd (a különdíjakkal kapcsolatban a program során értesülhetsz).

Mi szükséges a regisztrációhoz?

Egy csapatkapitány, legalább még kettő, de maximum még 6 játszótárs, egy csapatnév, a kapitány neve és e-mail címe.

Adatvédelem

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet által meghirdetett „Egészségedre - Mókuskerék helyett” nevű programban résztvevők hozzájárulnak, hogy az egészségkampány Facebook oldalán és a http://mokuskerekhelyett.blog.hu/ weboldalon megjelenő, róluk készült, egyedi azonosításra alkalmas fényképeket az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) annak céljával egyező módon, szabadon felhasználhatja. A fényképek felhasználása nem sért személyiségi jogokat.

A programban való részvétel INGYENES.

Szólj hozzá

játékszabály programról