Sült Afrikai harcsa leveles bundában - Van kapás?
Sült Afrikai harcsa leveles bundában. Biztosak vagyunk benne, hogy lesz kapás! ;)
Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsa filé
- 2 cs fagyasztott leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
- halfűszersó
Elkészítés:
Az afrikai harcsát 8 darabra vágom lehetőség szerint háromszög formájúra majd halfűszerrel mindkét oldalát megszórom, a tésztát felengedés után szintén 8 db egyenlő részre osztom és egyenként kb. fél cm vastagságú téglalappá nyújtom.
A tésztára helyezem a haldarabokat és ráhajtogatva hal alakúra formázom. Teás kanállal pikkelymintát teszek rá és a sütőbe helyezés előtt tojással bekenem a halacskákat. 170 fokon megsütöm, kb. 45 perc, mire a tészta megpirul és kész is! Köretként majonézes krumpli saláta készült hozzá.
Jó étvágyat!